10 jaar Pelgrimeren voor de jeugd

Dit jaar bestaat het Pelgrimeren voor de jeugd in Vessem 10 jaar.
Een mooi initiatief van de vrijwilligers van de Pelgrimshoeve Kafarnaüm, waaraan de vrijwilligers van de Jacobushoeve graag hun medewerking verlenen.

Op de website Santiago.nl staat goed omschreven wat de bedoeling van deze pelgrimage is.

Pelgrimeren met je klasgenoten!
De vrijwilligers van de Pelgrimshoeve in Vessem nodigen reeds sinds 2007 de kinderen van de basisscholen uit om een pelgrimstocht te houden van hun school naar Vessem. Nadat er een bezoek is gebracht aan groep 8 van een basisschool en een gesprek heeft plaatsgevonden met de schoolleiding over wandelen en pelgrimeren, wordt deze groep uitgenodigd. Op een gekozen schooldag gaan de leerlingen onder begeleiding wandelen vanuit de school naar de pelgrimshoeve in Vessem, waar ze na de lunch uitleg krijgen over wat een pelgrimshoeve is. Ook krijgen ze een pelgrimspas en mogen ze zelf iets in het gastenboek schrijven. In de huiskapel van Kafarnaüm geven ze het licht aan elkaar door. Als er een groepsfoto is gemaakt wordt een bezoek gebracht aan het “Cruz de Ferro” op de Jacobushoeve, waar de meegebrachte stenen worden neergelegd. In de ruimte van het stiltecentrum staan enkele symbolen en die worden met de kinderen besproken.
“Alle metaforen uit de pelgrimswereld worden gebruikt om de jeugd bewust te maken van en na te laten denken over hun eigen levensweg.”