14 december; film HUMAN

Human – een film uit 2015 van de Franse regisseur Yann Arthus-Bertrand. De film won in 2016 de prijs voor populairste internationale documentaire op het Vancouver International Film Festival.

Wat maakt ons mens en wat definieert onze soort? Waarom hebben we zo veel overeenkomsten maar staan hier net zo veel verschillen tegenover? Bepalen ons milieu, afkomst en sociale omgeving in overgrote mate hoe we ons als mens voelen en gedragen? Wat is onze verhouding tot de planeet die we in bruikleen hebben? Hoe gaan we om met emotionele en morele issues en wat is de invloed van onze omgeving op onze beleving ervan?

Het lijken zulke eenvoudige vragen, maar de antwoorden laten zich een stuk moeilijker geven. We zijn namelijk geneigd om onze medemens en vooral die van andere culturen en achtergronden vanuit ons eigen perspectief in te schatten en te waarderen. Human is een omvangrijke documentaire die om deze essentiële vragen antwoorden probeert te geven. Gewoon door de mens die het betreft aan het woord te laten.

Tussen de vraaggesprekken door toont de documentairemaker ons indrukwekkende beelden van de planeet waarop we mens kunnen zijn. Prachtige luchtshots van haast surrealistische voorstellingen en landschappen waarvan de schoonheid zich alleen met een helikopterblik openbaart.

Let op:
De zaal is open vanaf 19:00 uur en de film wordt gestart om 19:30 uur.

De entree bedraagt € 3,00 per persoon, inclusief 2x koffie / thee.
Voor vrijwilligers is de entree gratis.