Jacobusbroodjes uit eigen bakkerij

Plan op vrijdag 5 juli a.s. een bezoekje aan de Jacobushoeve.

Bakker Peter en stoker Jos zijn de hele ochtend in de weer om het deeg voor te bereiden en de oven op te stoken met takkenbossen (mutserd). U bent van harte welkom in ons bakhuis: ze kunnen enthousiast vertellen over wat er allemaal bij komt kijken, om deze heerlijke Jacobusbroodjes op traditionele wijze te bakken.

’s Middags zijn onze Jacobusbroodjes te koop in de kringloopwinkel.

Loopt het water u al in de mond en kunt u niet wachten tot u thuis bent: in de Wereldwinkel verkopen wij zoet broodbeleg om op uw broodje te smeren.

Maandaanbieding Wereldwinkel

Biologische en fairtrade wijn uit Zuid-Afrika: Firefly rood of wit.

Nu voor € 5,50 per fles. (zie video)

Hemelvaartsdag gesloten

Op donderdag 30 mei a.s. zijn wij gesloten.

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni zijn onze winkels en het Praathuis geopend zoals u dat van ons gewend bent.

Presentatie Goede Doelen dag

Op ons ‘marktplein’ zullen onderstaande organisaties zich presenteren, zodat u meer te weten kunt komen over het goede werk dat zij doen en waar u indirect aan bijdraagt door uw bezoek aan de Jacobushoeve.

Klik op de naam van de organisatie voor meer informatie.

Vereniging Kans voor Kinderen Burkina FasoStichting Centrum InternationaalStichting Goede Werken Glorieux IStichting Goede Werken Glorieux IIFamilies in GambiaStichting Hand in HandStichting Jumelage Bergeijk – Pandipieri – KisumuDovenschool OegandaStichting Tumaini Childrens FoundationConnecting HeartsStichting VeldwerkFundacion Venezolana Alianza de PactoStichting Bijna Thuis Huis OirschotStichting Wetenschappelijk Onderzoek DoofblindheidStichting Duofiets Vessem eoStichting Diaconaal Inloophuis ’t HemeltjeStichting Poezenbende

 

Goede Doelen dag 2019

Met de opbrengst van de verkopen van de Wereldwinkel, de kringloopwinkels en het Praathuis is de Jacobushoeve in staat om verschillende kleinschalige projecten in binnen- en buitenland financieel te ondersteunen. Jaarlijks wordt daar € 30.000,00 voor uitgetrokken.

Bent u ook zo nieuwsgierig waar het geld, dat mede door úw aankopen is opgebracht, terecht komt? Kom dan naar de Goede Doelen dag op zaterdag 15 juni a.s.

Deze Goede Doelen dag, die plaatsvindt in en om de hoeve, wordt voor de tweede keer georganiseerd. Vertegenwoordigers en medewerkers van 17 van de 22 door ons ondersteunde organisaties zullen zich met veel plezier aan u presenteren.  

Iedereen is van harte welkom op deze middag; de toegang is gratis.

Daarnaast zijn onze winkels en het Praathuis normaal geopend.

Datum: zaterdag 15 juni 2019

Tijd: 13:00 – 16:00 uur

Persbericht – Goede Doelen dag 15-06-2019

Verfrissende aanbieding in de Wereldwinkel

Deze maand een verfrissende aanbieding in de Wereldwinkel.

1 pak appelsap met een vleugje lemon en lime + 1 pak sinaasappelsap: samen voor € 2,75

Kunst aan de muur

Er is weer een nieuwe schilderijenexpositie in het Praathuis. Vanaf begin april kan iedereen vol bewondering naar de olieverfschilderijen van Elly Coolen komen kijken. De redactie van het Klein Hoefblad heeft haar een aantal vragen gesteld wat betreft haar hobby en wat ze met welke techniek schildert.

“Hier even in het kort iets over mij, voor wat betreft mijn schilderijen.
Het schilderen is voor mij een hele fijne en boeiende hobby. Iets waar ik me uren mee kan vermaken. Wat me op dat moment bezig houdt schilder ik dan ook en dat varieert nogal.
De ene keer is dat de natuur en bloemen, de andere keer kunnen het spelende kinderen zijn of dieren. Dus erg verschillend en over het algemeen vrij realistisch.

Tekenen is in eerste instantie mijn drijfveer geweest en dat begon al op heel jeugdige leeftijd. Later begon het schilderen mij te interesseren en dat leerde ik eerst van een kennis. Daarna leerde ik via de hobbyclub ‘Het Penseeltje’ met verf en aanverwante materialen om te gaan. Wat de verf betreft is olieverf voor mij prima, dat bevalt me het best.

Nog later bezocht ik in Arendonk (België) de Academie voor Schone Kunsten. Daar heb ik eerst zeven jaar tekenen en daarna zeven jaar schilderen gevolgd, met heel veel plezier.
Ik heb van deze keuzes nooit spijt gehad en ben voor beide opleidingen geslaagd.
Wel ben ik daar pas aan begonnen, toen mijn kinderen zelfstandig waren en hun eigen leven hadden. Je zou kunnen zeggen dat ik de tijd nam!

In het verleden heb ik wel meer geëxposeerd, maar nog nooit in de Jacobushoeve. Het is fijn dat dit nu mogelijk is en ik doe het graag!
Laten we hopen dat veel mensen mijn werk zien en ook hun mening bekend maken door dit te noteren in het notitieboekje dat klaar ligt bij mijn doeken. Alvast bedankt hiervoor.”

Elly Coolen – v.d. Mierden
voor meer informatie: hcoolen@kpnmail.nl

Broodbakken op ouderwetse wijze

Op vrijdag 12 april a.s. kunt u bij ons terecht voor verse broodjes. In alle vroegte gaan onze bakker en stoker aan de slag om de overheerlijke Jacobusbroodjes te bakken.

Eerst wordt de authentieke oven opgestookt met takkenbossen (mutserd), terwijl ondertussen het deeg kan rijzen. ’s Middags tegen een uur of twee komen de broodjes uit de oven. Waarna ze in de keuken van de boerderij verkocht worden.

Iedereen die eens wil zien hoe het er vroeger aan toe ging is van harte welkom in het bakhuis, aan de achterzijde van de wereldwinkel. Onze bakker Peter kan u ondertussen veel vertellen over het bakproces en wat er allemaal bij komt kijken.

Aanbieding Wereldwinkel

percussie ei – van € 4,95 nu voor € 3,50 per stuk (zie video)

Sluitingsdata voorjaar

In verband met feestdagen zijn wij gesloten op:

vr 19 april – Goede Vrijdag

za 20 april – Stille Zaterdag

za 27 april – Koningsdag

do 30 mei – Hemelvaartsdag

Op deze dagen kunt u ook geen goederen achterlaten!