Neem je eigen boodschappentas mee naar de kerstmarkt

Chalkboard drawing of snowman with shopping bags.

Kerstprogramma door Zanggroep de Heemkundjes

De Heemkundjes, dit is een zangkoortje, van de Heemkundekring “ ’t Hof van Liessent” uit Lieshout, treden op woensdag 13 december vanaf 14u00 tot ca 15u30 voor u op in de ontmoetingsruimte van de Jacobushoeve in Vessem en brengen voor u een gevarieerd (kerst)programma.
Dit programma zal proberen u in de kerstsfeer te brengen.

Het koortje bestaat uit 9 zangers een de dirigent.

De toegang is gratis.

14 december; film HUMAN

Human – een film uit 2015 van de Franse regisseur Yann Arthus-Bertrand. De film won in 2016 de prijs voor populairste internationale documentaire op het Vancouver International Film Festival.

Wat maakt ons mens en wat definieert onze soort? Waarom hebben we zo veel overeenkomsten maar staan hier net zo veel verschillen tegenover? Bepalen ons milieu, afkomst en sociale omgeving in overgrote mate hoe we ons als mens voelen en gedragen? Wat is onze verhouding tot de planeet die we in bruikleen hebben? Hoe gaan we om met emotionele en morele issues en wat is de invloed van onze omgeving op onze beleving ervan?

Het lijken zulke eenvoudige vragen, maar de antwoorden laten zich een stuk moeilijker geven. We zijn namelijk geneigd om onze medemens en vooral die van andere culturen en achtergronden vanuit ons eigen perspectief in te schatten en te waarderen. Human is een omvangrijke documentaire die om deze essentiële vragen antwoorden probeert te geven. Gewoon door de mens die het betreft aan het woord te laten.

Tussen de vraaggesprekken door toont de documentairemaker ons indrukwekkende beelden van de planeet waarop we mens kunnen zijn. Prachtige luchtshots van haast surrealistische voorstellingen en landschappen waarvan de schoonheid zich alleen met een helikopterblik openbaart.

Let op:
De zaal is open vanaf 19:00 uur en de film wordt gestart om 19:30 uur.

De entree bedraagt € 3,00 per persoon, inclusief 2x koffie / thee.
Voor vrijwilligers is de entree gratis.

Kerstmarkt (poster)

Langzamerhand komen wij met z’n allen weer in de kerststemming op de Jacobushoeve.

Op zaterdag 9 december a.s. pakken we helemaal uit.

 

 

Samen voor de voedselbank

Tijdens deze actie van Omroep Brabant is de Jacobushoeve in Vessem voor het derde jaar op rij inzamelpunt, waar je van dinsdag 5 t/m vrijdag 15 december a.s. de volgende producten kunt inleveren:
• pakken koffie
• thee
• soep
• rijst
• pasta
• pastasaus
• zoet beleg
• lang houdbare melk

Vrijwilligers van de Jacobushoeve staan paraat om uw producten in ontvangst te nemen.

Tijdens deze periode zijn ook diverse supermarkten die ‘zegeltjesacties’ hebben en bij een volle spaarkaart ontvangt u een levensmiddelenpakket. Als u zegeltjes heeft, kunt u die ook bij de Jacobushoeve inleveren, zodat ook wij zo veel mogelijk volle kaarten kunnen inwisselen tbv deze actie.

De openstelling is di t/m vr : 10u00-12u00 13:30-16:00
Za: 11:00 – 16:00 (ivm kerstmarkt eerder geopend)

Laten we samen de handen ineen slaan om deze actie voor de voedselbank tot een succes te maken.

Kerstmarkt

Op zaterdag 9 december a.s. organiseren wij onze jaarlijkse kerstmarkt in het Praathuis.
Er zijn 2e hands kerstartikelen te koop.
Het duo Leff zal kerstliederen zingen ter verhoging van de sfeer.
Voor de inwendige mens is er de overheerlijke snert van Lies of een glaasje glühwein.
Onze kringloopwinkels en de WereldWinkel zijn geopend.
En als de kerstman tijd heeft komt hij ons met een bezoekje vereren.
U bent van harte welkom.

Kerstpakketten uit de WereldWinkel

December is in aantocht: de maand om elkaar cadeautjes te geven met het sinterklaasfeest of de kerstdagen. In onze uitgebreide collectie mode- en woonaccessoires kunt u vast iets van uw gading vinden voor iemand anders, of om op uw eigen verlanglijstje te zetten. Daarnaast hebben wij een uitgebreid assortiment fairtrade levensmiddelen.

U kunt bij ons echter ook terecht voor kerstpakketten.

In overleg met u stellen wij het pakket samen; dit is mogelijk in elke prijsklasse en van één pakket tot grotere aantallen. Pakketten met alleen foodproducten of met een of meer fraaie artikelen.

Vindt u het lastig om iets passends te geven, dan kunt u overwegen om een cadeaubon te schenken. Hiermee kan de ontvanger bij ons in de winkel zelf iets moois uitzoeken.

Met de feestdagen in het vooruitzicht vindt u in onze winkel de komende weken vele kerstartikelen.

Met uw decemberaankopen in de WereldWinkel maakt u niet alleen hier iemand blij, maar helpt u ook een beetje mee aan betere leefomstandigheden voor mensen elders in de wereld.

Film Youth op 9 november

De vakanties zijn grotendeels weer voorbij.

We starten weer met de film avonden in ons eigen Jacobushoeve.

De volgende film is *9 November 2017 *om 20.00.

De zaal gaat open om 19.30 uur

*Vrijwilligers gratis, andere **belangstellende**3 euro  incl koffie/thee

 

 

Fred en Mick zijn twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Mick’s schrijversgroepje en de andere hotelgasten. In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor over om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren.

 

Wandelfeest op 25 juli jl.

Op de feestdag van Jacobus vond de Camino in de Kempen plaats met een wandeling door de mooie natuur van Vessem, Wintelre en Hoogeloon. Circa 160 deelnemers liepen die dag 8 of 16 km. Het organisatiecomité bestond uit vrijwilligers van Pelgrimshoeve Kafarnaüm, afdeling Zuid-Oost van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob en de Jacobushoeve.

Na de koffie met cake gingen de wandelaars groepsgewijs op pad. Alle groepen vertrokken nadat broeder Fons ze toegesproken had. De organisatie stond als een huis, maar aan het weer viel niet te tornen; helaas vielen er enkele hevige regenbuien. De stemming leed gelukkig niet onder het weer. In tegendeel: de Camino-anekdotes van de groepsleiders wonnen alleen maar aan geloofwaardigheid.

De wandelaars gingen op weg via het dal van de Kleine Beerze. Voordat ze het riviertje bereikten, kregen ze een plakzegel op hun stempelkaart van Clown Bissie bij woonzorgboerderij D’n Bolle Akker.
Het traject langs de Kleine Beerze was door de regenbuien flink verslechterd. Enkele plassen waren zo diep, dat de meeste wandelschoenen niet meer droog bleven. Dit schiep een band en sloot goed aan bij de Camino-verhalen die gaan over pelgrimeren onder barre omstandigheden. Bij de Kabouterberg werd enthousiast over de kabouters verteld die daar vroeger leefden.

Na de lunch in gemeenschapshuis D’n Boogerd gingen de 16 km lopers op weg naar het Groot- en Kleinmeer richting Wintelre. Bij de stempelpost aan het Grootmeer werd verteld waarom er de laatste acht jaar bijna geen water meer staat in dit prachtige ven.
De wandelaars sloten hun tocht af met het werpen van een steentje bij het ijzeren kruis, het Cruz de Ferro, in de tuin van de Jacobushoeve. Bij de laatste stempel ontvingen ze een Jacobusbrood, dat die ochtend was gebakken. In een vrolijk middagzonnetje speelde het Kempisch Seniorenorkest aansprekende stukken uit hun repertoire.

Een laatste briefing aan de groepsleiders

Clown Bissie deelt de eerste stempels uit

Langs de Kleine Beerze

Een toost op Jacobus en de goede afloop

Jongste deelnemers Merel (9) en Thijs (10) die de 8 km gelopen hebben samen met opa

 

Goededoelendag

Met de opbrengst van de verkopen van de Wereldwinkel, de kringloopwinkels en het Praathuis is de Jacobushoeve in staat om verschillende projecten in binnen- en buitenland financieel te ondersteunen. Jaarlijks wordt daar € 30.000,00 voor uitgetrokken.
Bent u ook zo nieuwsgierig waar het geld, dat mede door uw aankopen is opgebracht, terecht komt? Kom dan naar de Goededoelendag op zaterdagmiddag 24 juni a.s.

Deze Goededoelendag, die plaatsvindt in en om de hoeve, wordt voor de eerste keer georganiseerd. Wij kregen vele enthousiaste reacties op onze oproep om deel te nemen. Vertegenwoordigers en medewerkers van veertien van de 21 door ons ondersteunde organisaties zullen zich met veel plezier aan het publiek presenteren.
Bij de kramen kunt u meer informatie verkrijgen over de betreffende projecten, kunt u hapjes proeven uit het land van herkomst, of worden lokale producten te koop aangeboden.
Onder het genot van een kopje koffie of thee (tegen betaling) kunt u een doorlopende presentatie in het Praathuis bekijken.

Iedereen is van harte welkom op deze middag.
Daarnaast zijn onze winkels en het Praathuis normaal geopend.

Datum: zaterdag 24 juni 2017
Tijd: 13:00 – 16:00 uur
Locatie: Jacobushoeve – Jan Smuldersstraat 4 – 5512 AZ Vessem