Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken?

Op vrijdag 25 oktober a.s. nemen wij deel aan ‘Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen’, georganiseerd door Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel voor Elkaar.

Wij kunnen nu alvast verklappen dat we diverse leuke vacatures hebben!

Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze coördinatoren: ondersteuning@jacobushoeve.nl

Lekker nieuws van de bakker

Op vrijdag 18 oktober a.s. zijn er lekkere verse broodjes te koop vanaf circa 14:00 uur.

Wees er snel bij, want ze gaan letterlijk als ‘warme broodjes over de toonbank’!

Gesloten op 10 september a.s.

Wegens een vrijwilligersuitstapje is de Jacobushoeve op dinsdag 10 september a.s. de gehele dag gesloten.

Op woensdag 11 september staan wij weer graag voor u klaar.

Er wordt binnenkort weer gebakken!

Plan op donderdag 26 september een bezoekje aan de Jacobushoeve. Onze bakker en stoker zijn ’s morgens al vroeg in de weer met de voorbereidingen. Aan het begin van de middag is de oven warm genoeg gestookt om het brood te kunnen bakken.
Zij vertellen u graag meer over het bakproces en wat er allemaal bij komt kijken.
De Jacobusbroodjes zijn vanaf ca. half twee te koop in de kringloopwinkel.

Ook geen Jacobusbroodjes!

Laatste nieuws over het afgelasten van de Camino in de Kempen –
in tegenstelling tot het bericht van gisteren.

Onze bakker zal geen Jacobusbroodjes bakken op donderdag 25 juli!

Camino in de Kempen afgelast!

Wegens de verwachte tropische temperaturen heeft de organisatie besloten om de Camino in de Kempen af te blazen. De wandeltocht op donderdag 25 juli a.s. gaat niet door.
’s Middags is er daarom ook geen muziek om de wandelaars feestelijk in te halen.

De uitverkoop van elektronica en geluidsdragers wordt uitgesteld tot een latere datum. Hierover zullen wij u t.z.t. informeren.

Zoals het er nu voorstaat wordt er donderdag wel brood gebakken.

Wat ons betreft mag u dit bericht zoveel mogelijk delen om teleurstelling te voorkomen.
Uiteraard bent u wel van harte welkom: onze winkels zijn normaal geopend. En in de schaduw van de kastanjeboom op het binnenpleintje valt het best uit te houden.

Kom vakantieboeken halen!

Er is een ruime aanvoer van gebruikte boeken op de Jacobushoeve. Deze boeken worden na selectie op kwaliteit en verkoopbaarheid geplaatst op onze boekenafdeling, gerangschikt naar genre.

Wij hebben thrillers, (streek)romans, poëzie, literatuur, muziek- en kinderboeken, strips, kookboeken, reis- en natuurboeken, fotoboeken, spirituele boeken etc. van bekende en onbekende binnen- en buitenlandse schrijvers. Kortom: te veel om op te noemen.
Al deze boeken worden voor een zeer lage prijs aangeboden; voor het merendeel tussen de € 0,50 en € 2,00.

De vrijwilligers op onze boekenafdeling hebben een grote affiniteit met boeken en helpen u graag bij uw keuze. Zij nodigen u daarom uit om een kijkje te komen nemen en uw boekenplank c.q. vakantievoorraad aan te vullen.

Met uw aankoop steunt u het goede doel en geeft u een eenmalig gelezen boek een tweede bestemming. Ongetwijfeld vindt u uw gezochte reisgids of schrijver tussen de bijna 1.000 uitgestalde boeken.

Jacobusdag – extra activiteiten

25 juli: de feestdag van Jacobus en de jaarlijkse wandeling Camino in de Kempen.

Dit jaar wordt er op de Jacobushoeve tevens een uitverkoop gehouden van allerhande elektronica. Door de jaren heen is er veel elektronica verkocht, maar ook opgeslagen. Omdat onze opslagcapaciteit zijn grenzen heeft bereikt, hebben wij besloten alle apparatuur in de uitverkoop te zetten.

U kunt bij ons terecht voor oude radio’s, platenspelers, audio- / videoapparatuur, meetapparatuur, ICT-spullen, kabels, autoradio’s, DVD- en CD-spelers, luidsprekers, onderdelen, etc. Er zitten prachtige exemplaren tussen, zoals enkele buizen radio’s en bandrecorders. Onder de oude meetapparatuur o.a. een Philips oscillograaf uit het einde van de jaren ’50. Tevens kunt u terecht voor oude horloges; ook deze worden tegen uitverkoopprijzen van de hand gedaan. Daarnaast worden er partijen CD’s en DVD’s te koop aangeboden. Alles is zeer schappelijk geprijsd. Ook is het mogelijk om grotere partijen aan te kopen. De apparaten, geluidsdragers en horloges zijn te bekijken en worden verkocht op donderdag 25 juli a.s. in een aparte kraam.

’s Morgens kunt u onze bakker aan het werk zien, die op ambachtelijke wijze de heerlijke Jacobusbroodjes bakt in de hout gestookte oven. Deze zijn vanaf circa twee uur ’s middags te koop.
Als u wilt kunt u het brood eerst even proeven, besmeerd met heerlijk broodbeleg, in de Wereldwinkel. Ook staan daar de verfrissende fruitsappen klaar om uit te proberen. Deze producten zijn fairtrade, evenals de andere foodproducten, fraaie cadeauartikelen, kleurige tuinornamenten en mooie sjaals en tassen in onze Wereldwinkel.

’s Middags is de Liederentafel uit Riethoven te gast om de binnenkomende wandelaars muzikaal te onthalen. Op ons terras en in de tuin is het dan ook goed toeven met een bakje koffie of thee en kunt u genieten van de vrolijke klanken.

Wilt u op 25 juli a.s. mee wandelen tijdens de Camino in de Kempen, dan kunt u zich nog tot 18 juli a.s. opgeven voor de tocht van 8 of 16 km bij de Jacobushoeve of Pelgrimshoeve Kafarnaüm, middels een opgaveformulier.
Ook kunt u een van de websites raadplegen en een digitaal formulier invullen:

25 juli a.s. van 10:00 – 16:00 uur
Jacobushoeve
Jan Smuldersstraat 4
Vessem

Jacobusbroodjes uit eigen bakkerij

Plan op vrijdag 5 juli a.s. een bezoekje aan de Jacobushoeve.

Bakker Peter en stoker Jos zijn de hele ochtend in de weer om het deeg voor te bereiden en de oven op te stoken met takkenbossen (mutserd). U bent van harte welkom in ons bakhuis: ze kunnen enthousiast vertellen over wat er allemaal bij komt kijken, om deze heerlijke Jacobusbroodjes op traditionele wijze te bakken.

’s Middags zijn onze Jacobusbroodjes te koop in de kringloopwinkel.

Loopt het water u al in de mond en kunt u niet wachten tot u thuis bent: in de Wereldwinkel verkopen wij zoet broodbeleg om op uw broodje te smeren.

Maandaanbieding Wereldwinkel

Biologische en fairtrade wijn uit Zuid-Afrika: Firefly rood of wit.

Nu voor € 5,50 per fles. (zie video)