Filmavond – donderdag 11 mei

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN – Belgische langspeelfilm van Felix Van Groeningen uit 2012. De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk uit 2009. De film was de Belgische inzending voor de Oscars en sleepte een nominatie voor beste buitenlandse film in de wacht.
De film werd geselecteerd als openingsfilm van het Internationaal filmfestival van Vlaanderen-Gent en ging op 9 oktober 2012 in Gent in première.

Vijf vrienden spelen samen in een bluegrass-bandje. Als banjospeler Didier tattooartieste Elise ontmoet, komt zij erbij als zangeres. Ze krijgen een dochter Maybelle, die na haar zesde verjaardag kanker krijgt en binnen het jaar sterft. Daarna wordt de relatie van Didier en Elise erg op de proef gesteld. De muziek helpt af en toe om de pijn te verzachten.

Didier stort zich op sciëntisme en Elise vlucht in spiritisme en reïncarnatie. Elise kan het niet meer aan en probeert zelfmoord te plegen met een overdosis medicatie. Zij is niet meer levensvatbaar en Didier stemt ermee in, dat de kunstmatige ademhaling in het ziekenhuis wordt stopgezet. De film eindigt met de band die aan het sterfbed van Elise een afscheidsnummer speelt.

De zaal is open vanaf 19:30 uur en de film wordt gestart om 20:00 uur.

De entree bedraagt € 3,00 per persoon, inclusief 2x koffie / thee.
Voor vrijwilligers is de entree gratis.