Jacobushoeve tijdelijk gesloten vanaf 17 maart a.s.

Persbericht vrijdag 13 maart 2020:

In de afgelopen weken heeft de verspreiding van het Coronavirus steeds meer gevolgen gekregen voor de samenleving. Het bestuur van de Stichting Jacobushoeve in Vessem heeft kennis genomen van de adviezen van het RIVM en met belangstelling gevolgd welke maatregelen in de provincie Noord-Brabant rondom het Coronavirus werden getroffen.

Dat heeft deze week geresulteerd in het dringende advies aan onze vrijwilligers om in geval van een verkoudheid of bij griep gerelateerde klachten thuis te blijven en geen vrijwilligerstaken meer uit te voeren. Ook werd geadviseerd om hygiƫnische maatregelen te nemen en onderling fysiek contact te voorkomen.

Inmiddels zijn de adviezen van het RIVM aangescherpt. In het kader van het welzijn van onze vrijwilligers en ook de zorg voor de honderden gasten die de Jacobushoeve wekelijks bezoeken hebben wij onze verantwoordelijkheid genomen en besloten om onze activiteiten in ieder geval tot en met 31 maart a.s. op te schorten, of zoveel langer als dit nodig is.

Dit houdt in, dat al onze kringloopwinkels en de Wereldwinkel gesloten zijn vanaf 17 maart a.s. Daarnaast is ons Praathuis niet langer geopend voor koffie, thee en ontmoeting. Ook is het gedurende de komende periode niet mogelijk om goederen in te leveren.

Deze uitzonderlijke situatie vraagt om drastische maatregelen. Wij rekenen echter op uw begrip. Zodra er ontwikkelingen zijn rondom de sluiting zullen wij daarover berichten op onze website en op de social media. Als bestuur volgen we daarbij te allen tijde de richtlijnen van het RIVM.

Met vriendelijke groet,

Stichting Jacobushoeve

namens het bestuur

Bernard Wagemakers