Kunst aan de muur

Er is weer een nieuwe schilderijenexpositie in het Praathuis. Vanaf begin april kan iedereen vol bewondering naar de olieverfschilderijen van Elly Coolen komen kijken. De redactie van het Klein Hoefblad heeft haar een aantal vragen gesteld wat betreft haar hobby en wat ze met welke techniek schildert.

“Hier even in het kort iets over mij, voor wat betreft mijn schilderijen.
Het schilderen is voor mij een hele fijne en boeiende hobby. Iets waar ik me uren mee kan vermaken. Wat me op dat moment bezig houdt schilder ik dan ook en dat varieert nogal.
De ene keer is dat de natuur en bloemen, de andere keer kunnen het spelende kinderen zijn of dieren. Dus erg verschillend en over het algemeen vrij realistisch.

Tekenen is in eerste instantie mijn drijfveer geweest en dat begon al op heel jeugdige leeftijd. Later begon het schilderen mij te interesseren en dat leerde ik eerst van een kennis. Daarna leerde ik via de hobbyclub ‘Het Penseeltje’ met verf en aanverwante materialen om te gaan. Wat de verf betreft is olieverf voor mij prima, dat bevalt me het best.

Nog later bezocht ik in Arendonk (België) de Academie voor Schone Kunsten. Daar heb ik eerst zeven jaar tekenen en daarna zeven jaar schilderen gevolgd, met heel veel plezier.
Ik heb van deze keuzes nooit spijt gehad en ben voor beide opleidingen geslaagd.
Wel ben ik daar pas aan begonnen, toen mijn kinderen zelfstandig waren en hun eigen leven hadden. Je zou kunnen zeggen dat ik de tijd nam!

In het verleden heb ik wel meer geëxposeerd, maar nog nooit in de Jacobushoeve. Het is fijn dat dit nu mogelijk is en ik doe het graag!
Laten we hopen dat veel mensen mijn werk zien en ook hun mening bekend maken door dit te noteren in het notitieboekje dat klaar ligt bij mijn doeken. Alvast bedankt hiervoor.”

Elly Coolen – v.d. Mierden
voor meer informatie: hcoolen@kpnmail.nl