Wandelfeest op 25 juli jl.

Op de feestdag van Jacobus vond de Camino in de Kempen plaats met een wandeling door de mooie natuur van Vessem, Wintelre en Hoogeloon. Circa 160 deelnemers liepen die dag 8 of 16 km. Het organisatiecomité bestond uit vrijwilligers van Pelgrimshoeve Kafarnaüm, afdeling Zuid-Oost van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob en de Jacobushoeve.

Na de koffie met cake gingen de wandelaars groepsgewijs op pad. Alle groepen vertrokken nadat broeder Fons ze toegesproken had. De organisatie stond als een huis, maar aan het weer viel niet te tornen; helaas vielen er enkele hevige regenbuien. De stemming leed gelukkig niet onder het weer. In tegendeel: de Camino-anekdotes van de groepsleiders wonnen alleen maar aan geloofwaardigheid.

De wandelaars gingen op weg via het dal van de Kleine Beerze. Voordat ze het riviertje bereikten, kregen ze een plakzegel op hun stempelkaart van Clown Bissie bij woonzorgboerderij D’n Bolle Akker.
Het traject langs de Kleine Beerze was door de regenbuien flink verslechterd. Enkele plassen waren zo diep, dat de meeste wandelschoenen niet meer droog bleven. Dit schiep een band en sloot goed aan bij de Camino-verhalen die gaan over pelgrimeren onder barre omstandigheden. Bij de Kabouterberg werd enthousiast over de kabouters verteld die daar vroeger leefden.

Na de lunch in gemeenschapshuis D’n Boogerd gingen de 16 km lopers op weg naar het Groot- en Kleinmeer richting Wintelre. Bij de stempelpost aan het Grootmeer werd verteld waarom er de laatste acht jaar bijna geen water meer staat in dit prachtige ven.
De wandelaars sloten hun tocht af met het werpen van een steentje bij het ijzeren kruis, het Cruz de Ferro, in de tuin van de Jacobushoeve. Bij de laatste stempel ontvingen ze een Jacobusbrood, dat die ochtend was gebakken. In een vrolijk middagzonnetje speelde het Kempisch Seniorenorkest aansprekende stukken uit hun repertoire.

Een laatste briefing aan de groepsleiders

Clown Bissie deelt de eerste stempels uit

Langs de Kleine Beerze

Een toost op Jacobus en de goede afloop

Jongste deelnemers Merel (9) en Thijs (10) die de 8 km gelopen hebben samen met opa