Camino in de Kempen

Wandelen op de feestdag van Jacobus

Op dinsdag 25 juli wordt voor de 14e keer de Camino in de Kempen georganiseerd.

De Camino in de Kempen is een wandeltocht van 8 of 16 kilometer door de mooie natuur van Vessem, Wintelre en Hoogeloon. Het belangrijkste van deze dag is het met elkaar wandelen. Als extra worden er tijdens deze tocht herinneringen opgehaald aan het pelgrimeren naar Santiago de Compostella.

Zie de betreffende pagina op onze website voor meer informatie. Daar is vanaf 15 juni tevens een link te vinden naar het aanmeldformulier.

Meer ruimte voor kinderkleding in vernieuwde winkel

Heb je al een kijkje genomen in onze vernieuwde kledingwinkel?

Na een aantal weken breken, aanpassen, poetsen en herindelen zijn de voormalige boekenwinkel en de kledingwinkel samengevoegd tot een grote ruimte, waarin we nog meer kleding kwijt kunnen.

Nu we de ruimte hebben is er een prominentere plaats ingeruimd voor kinderkleding. Kom maar eens kijken wat voor leuks er hangt. En breng de kinderen gerust mee als je iets uit komt zoeken. Want we hebben ook volop kinderspeelgoed en -boeken te koop in de andere afdelingen.

Expositie Hanneke de Groot

In het tweede kwartaal hebben we in ons Praathuis een expositie met werken van Hanneke de Groot uit Hoogeloon.

Het betreft een serie in acrylverf over vluchtelingen en een paar tekeningen in kleurpotlood met jubilarissen.

Krantenfoto’s zijn vaak haar inspiratiebron.

Kom gerust eens binnenlopen in het Praathuis.

www.hanneketekent.nl

 

Vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerswerk: “Dat doe(t) je goed!”

Op de Jacobushoeve hebben we tijdens de coronaperiode zo goed en zo kwaad als het ging de boel gerund. Soms waren we geheel gesloten, dan weer waren de winkels gedeeltelijk open en ook kon er niet altijd koffie gedronken worden. De saamhorigheid onder de vrijwilligers is echter groot en we hebben er met zijn allen de schouders onder gezet en zijn bezig gebleven met alles wat er moet gebeuren in en om onze monumentale boerderij.

Inmiddels is de samenleving weer terug naar ‘het oude normaal’. Helaas kunnen we dat nog steeds niet zeggen voor wat betreft onze activiteiten en de openingstijden van onze winkels en onze ontmoetingsruimte het Praathuis. In de afgelopen periode hebben wij om allerlei redenen van menig vrijwilliger afscheid genomen en hebben we nog niet voldoende nieuwe aanwas. Hierdoor is het niet mogelijk om vijf dagen in de week open te zijn, zoals voor de pandemie.

De Jacobushoeve is dus dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een of meer dagdelen per week beschikbaar zijn om werkzaamheden te verrichten binnen een van onze afdelingen. We hebben een winkel in tweedehands huishoudelijke zaken, een kledingwinkel en een boekenwinkel. Op de afdeling goederenontvangst worden de aangeboden waren beoordeeld en gesorteerd. Voor zowel het onderhoud van de tuin als het onderhoud van gebouwen en technische zaken hebben we een groep vrijwilligers. En last but not least is er ons Praathuis waar de groep gastvrijheid de scepter zwaait en onze gasten voorziet van koffie of thee.

Als vrijwilliger vind je bij ons niet alleen een leuke en zinvolle invulling van je vrije tijd. Naast gezelligheid met onze gasten en medevrijwilligers draag je ook indirect een steentje bij aan de levensomstandigheden van mensen die het in het leven minder hebben getroffen dan wij. Als Jacobushoeve proberen wij jaarlijks een substantieel deel van onze inkomsten te schenken aan projecten ver weg of dichterbij.

Laat je vrijblijvend informeren of werken bij de Jacobushoeve iets voor jou is. Loop eens binnen op dinsdag, donderdag of zaterdag of neem contact op via mail ondersteuning@jacobushoeve.nl of telefoon 0497 592 059.

Audio-/Videokabels elektronica-afdeling

Onze elektronica-afdeling heeft audio- of videokabels/stekkers in allerlei uitvoeringen:

  • netsnoeren
  • HDMI-kabels
  • SCART-kabels
  • VGA-kabels
  • USB-kabels
  • en wellicht dat éne kabeltje dat je nergens anders meer kon vinden!

 

Prijs variërend van € 0,50 tot € 1,00 per stuk.

 

 

Jacobusbroodjes bakken

Donderdag 4 mei is de volgende bakdag.

’s Morgens zijn onze bakker en stoker druk in de weer met het deeg en het opstoken van de oven. Je mag altijd een kijkje komen nemen, je krijgt dan een enthousiaste uitleg over hoe e.e.a. (nog steeds op traditionele wijze) in zijn werk gaat.

’s Middags vanaf ca. 13:30 uur zijn de verse Jacobusbroodjes te koop in de keuken van de boerderij.

Koningsdag gesloten

Op donderdag 27 april a.s. viert Nederland Koningsdag. Wij nemen dan ook een dagje vrij.

Onze winkels en het Praathuis zijn deze dag gesloten.

Er kunnen geen goederen worden aangeleverd.

 

Stekjesdag

Op zaterdagmiddag 22 april a.s. houden wij een stekjesverkoop vanuit een kraampje op het erf van de Jacobushoeve. De opbrengst van deze verkoop is bestemd voor het goede doel.

Het gaat om stekjes van tuinplanten, maar ook stekjes van kamerplanten zijn te koop.
Daarnaast is het een mooi moment om voordelig wat bloempotten of tuinboeken in te slaan, die door de kringloop- respectievelijk de boekenafdeling worden aangeboden.

Het tuinteam van de Jacobushoeve gaat de komende tijd aan de slag met stekken maken van planten uit o.a. de tuin van de Jacobushoeve.

Tevens doen wij een oproep aan eenieder die stekjes of plantjes over heeft.
We houden ons aanbevolen voor stekjes van tuinplanten, eenjarigen (zomergoed) en kamerplanten. Of als je een kamerplant hebt die een beetje te groot is geworden mag je hem ook bij ons inleveren. Dus begin maar vast te spaaien, te zaaien en te graaien!

Het fijnste is als de stekjes al een beetje geworteld zijn, dan hebben ze de meeste kans om te overleven. Graag een plantenstekertje in het potje erbij zetten, met de naam van de plant en eventueel de hoogte enz.

Stekjes kunnen worden ingeleverd tot en met donderdag 20 april op de Jacobushoeve bij het tuinteam of bij de goederenaanname.

wanneer: zaterdag 22 april
tijd: van 13:00 tot 16:00 uur
locatie: Jacobushoeve – Jan Smuldersstraat 4 – Vessem