Kerstmarkt

Op zaterdag 10 december a.s. organiseren wij een kerstmarkt in ons Praathuis.

De kerstartikelen die door het jaar heen worden ingeleverd worden dan uitgestald en zijn te koop voor aantrekkelijke prijsjes. Van kerstbal tot kunstboom, er is van alles te koop.

Tijdens de kerstmarkt is er live muziek van het vocaal ensemble LEFF; gekleed in Dickens stijl brengen zij kerstliederen ten gehore.

De kerstmarkt is geopend van 11:00 tot 16:00 uur.

Onze kringloopwinkels zijn geopend, eveneens van 11:00 tot 16:00 uur. Uiteraard kunt u op deze dag ook goederen inleveren. En u kunt genieten van een kopje koffie of thee in d’n Herd of een van de andere kamers van de boerderij.

 

Jacobusbroodjes

Na het Sinterklaasfeest met z’n speculaas, kruidnoten en marsepein is het misschien goed om even een paar dagen terug te schakelen op water en brood.
 
Met onze verse Jacobusbroodjes is dat beslist geen straf!
 
Op donderdag 8 december verkrijgbaar van circa 13:30 uur in de keuken van de boerderij.

Expositie Praathuis

Vanaf dinsdag 4 oktober hangt er een nieuwe expositie in ons Praathuis.
Jack Mies schildert landschappen en portretten uit Vessem.
Een selectie hiervan is nu voor onze bezoekers te bewonderen tijdens openingstijden.
 
 
 
 
 

Boekenafdeling verhuisd

Op maandag 22 augustus jl. is de boekenafdeling verhuisd naar de winkelruimte naast het terras. De ingang ligt tegenover het Praathuis.

Als alles straks op z’n plek staat, kun je hier voortaan terecht voor boeken én platen.

De vrijwilligers van de boekenafdeling heten je van harte welkom in hun nieuwe onderkomen.

Jubilarissen – 12,5 jaar in dienst

Vanmiddag tijdens de voorjaarsvergadering werden vier van onze vrijwilligers gehuldigd voor 12,5 jaar trouwe dienst bij de Jacobushoeve.
Een vijfde vrijwilliger krijgt de bloemen thuisbezorgd omdat ze er helaas niet bij kon zijn vandaag.
Allemaal van harte gefeliciteerd met dit jubileum: wij zijn blij met jullie. 

Vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerswerk: “Dat doe(t) je goed!”

Zo langzamerhand gaat onze samenleving terug naar ‘het oude normaal’: veel maatregelen gaan overboord en we kunnen weer gaan en staan waar we willen. Op de Jacobushoeve hebben we zo goed en zo kwaad als het ging de afgelopen twee jaar de boel gerund. Soms waren we geheel gesloten, dan weer waren de winkels gedeeltelijk open en ook kon er niet altijd koffie gedronken worden. De saamhorigheid onder de vrijwilligers is echter groot en we hebben er met zijn allen de schouders onder gezet en zijn bezig gebleven met alles wat er moet gebeuren in en om onze monumentale boerderij.

Terug naar ‘het oude normaal’ dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan voor wat betreft onze activiteiten en de openingstijden van onze winkels en onze ontmoetingsruimte het Praathuis. In de afgelopen periode hebben wij van menig vrijwilliger afscheid genomen. Ook zijn sommige mensen helaas nog niet inzetbaar. Hierdoor is het niet mogelijk om vijf dagen in de week open te zijn, zoals voor de pandemie.

De Jacobushoeve is dus dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een of meer dagdelen per week beschikbaar zijn om werkzaamheden te verrichten binnen een van onze afdelingen. We hebben een winkel in tweedehands huishoudelijke zaken, een kledingwinkel en een boekenwinkel. Op de afdeling goederenontvangst worden de aangeboden waren beoordeeld en gesorteerd. Voor zowel het onderhoud van de tuin als het onderhoud van gebouwen en technische zaken hebben we een groep vrijwilligers. En last but not least is er ons Praathuis waar de groep gastvrijheid de scepter zwaait en onze gasten voorziet van koffie of thee.

Als vrijwilliger vind je bij ons niet alleen een leuke en zinvolle invulling van je vrije tijd. Naast gezelligheid met onze gasten en medevrijwilligers draag je ook indirect een steentje bij aan de levensomstandigheden van mensen die het in het leven minder hebben getroffen dan wij. Als Jacobushoeve proberen wij jaarlijks een substantieel deel van onze inkomsten te schenken aan projecten ver weg of dichterbij.

Laat je vrijblijvend informeren of werken bij de Jacobushoeve iets voor jou is. Loop eens binnen op dinsdag, donderdag of zaterdag of neem contact op via mail ondersteuning@jacobushoeve.nl of telefoon 0497 592 059.