In actie voor de Voedselbank

De Jacobushoeve is een samenwerking aangegaan met de Stichting Voedselbank Bladel voor een  inzamelingsactie voor houdbare producten. De Voedselbank Bladel is werkzaam in de gemeenten Bladel, Reusel – de Mierden en Eersel.

De Jacobushoeve heeft een aantal jaren deelgenomen aan de actie Samen voor de Voedselbank, die destijds werd gefaciliteerd door Omroep Brabant. Tijdens deze actie is het contact gelegd met de Stichting Voedselbank in Bladel en werd de bereidheid uitgesproken om waar mogelijk nog eens wat vaker een helpende hand uit te steken. Wij waren altijd blij verrast dat zoveel gulle gevers de weg naar ons inzamelpunt wisten te vinden. Graag willen wij opnieuw op deze manier ons steentje bijdragen en mensen die moeite hebben om rond te komen hiermee een hart onder de riem steken.

De inzamelingsactie loopt van dinsdag 21 november t/m zaterdag 2 december a.s. Dat duurt nog even, maar wij willen deze actie nu al bij u onder de aandacht brengen en van harte bij u aanbevelen, zodat u alvast kunt beginnen met verzamelen. U zou bijvoorbeeld producten die de komende tijd in de aanbieding zijn mee kunnen nemen, bijvoorbeeld bij 1 + 1 gratis. Dan is het product dat u toch al wilde kopen voor uzelf en kunt u het tweede product dat u gratis kreeg doneren.

Te denken valt aan houdbare producten zoals:

  • Pasta
  • Rijst
  • Pastasauzen
  • Groente in blik of pot
  • Soep
  • Thee
  • Zoet broodbeleg
  • Melk (lang houdbaar)
  • Toiletartikelen
  • Menstruatiemateriaal

Houd u t.z.t. onze website en social media in de gaten voor meer informatie. Ook zullen wij in de huis-aan-huisbladen een oproep doen voor deze inzamelingsactie.

 

 

Kinderboekenweek 2023

Ga op avontuur in een mooi boek!

Tijdens de Kinderboekenweek van 4 t/m 15 oktober heeft onze Boeken- & Platenwinkel een leuke aanbieding:

Prijs kinder- en stripboeken € 0,50 / stuk

Bij aankoop van 2 of meer kinderboeken een kinder- of stripboek of een Donald Duck weekblad per gekocht boek gratis.

 

Nationale Kringloopdag

Op zaterdag 7 oktober houden wij een kraamverkoop van ‘vintage’ spullen uit al onze winkels.

Voor de gelegenheid zijn we een uur eerder open dan gebruikelijk: van 12:00 tot 16:00 uur.

Kom lekker snuffelen op onze ‘markt’.

Terugblik Camino in de Kempen 2023

Wat was het weer een feest om alle wandelaars te verwelkomen bij de Pelgrimsherberg Kafarnaüm en de Jacobushoeve.
 
Wij bedanken alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers aan de 14e editie van de Camino in de Kempen voor hun enthousiasme, plezier, gezelligheid, goede zin en inzet.
Graag zien wij jullie terug bij de volgende Camino in de Kempen.
 
Onderstaande link biedt een korte terugblik op afgelopen dinsdag.
 

Expositie Guus Goossens

Een nieuw kwartaal, een nieuwe expositie.
 
De komende maanden hangt er werk van onze vrijwilliger Guus Goossens in het Praathuis.
 
Guus schildert met olieverf in een realistische, impressionistische stijl en zijn onderwerpen zijn divers.
 
Kom eens binnenlopen om het werk van Guus te bewonderen.
 

Vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerswerk: “Dat doe(t) je goed!”

Op de Jacobushoeve hebben we tijdens de coronaperiode zo goed en zo kwaad als het ging de boel gerund. Soms waren we geheel gesloten, dan weer waren de winkels gedeeltelijk open en ook kon er niet altijd koffie gedronken worden. De saamhorigheid onder de vrijwilligers is echter groot en we hebben er met zijn allen de schouders onder gezet en zijn bezig gebleven met alles wat er moet gebeuren in en om onze monumentale boerderij.

Inmiddels is de samenleving weer terug naar ‘het oude normaal’. Helaas kunnen we dat nog steeds niet zeggen voor wat betreft onze activiteiten en de openingstijden van onze winkels en onze ontmoetingsruimte het Praathuis. In de afgelopen periode hebben wij om allerlei redenen van menig vrijwilliger afscheid genomen en hebben we nog niet voldoende nieuwe aanwas. Hierdoor is het niet mogelijk om vijf dagen in de week open te zijn, zoals voor de pandemie.

De Jacobushoeve is dus dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een of meer dagdelen per week beschikbaar zijn om werkzaamheden te verrichten binnen een van onze afdelingen. We hebben een winkel in tweedehands huishoudelijke zaken, een kledingwinkel en een boekenwinkel. Op de afdeling goederenontvangst worden de aangeboden waren beoordeeld en gesorteerd. Voor zowel het onderhoud van de tuin als het onderhoud van gebouwen en technische zaken hebben we een groep vrijwilligers. En last but not least is er ons Praathuis waar de groep gastvrijheid de scepter zwaait en onze gasten voorziet van koffie of thee.

Als vrijwilliger vind je bij ons niet alleen een leuke en zinvolle invulling van je vrije tijd. Naast gezelligheid met onze gasten en medevrijwilligers draag je ook indirect een steentje bij aan de levensomstandigheden van mensen die het in het leven minder hebben getroffen dan wij. Als Jacobushoeve proberen wij jaarlijks een substantieel deel van onze inkomsten te schenken aan projecten ver weg of dichterbij.

Laat je vrijblijvend informeren of werken bij de Jacobushoeve iets voor jou is. Loop eens binnen op dinsdag, donderdag of zaterdag of neem contact op via mail ondersteuning@jacobushoeve.nl of telefoon 0497 592 059.