Jacobusbroodjes

Kijk jij er ook iedere keer zo naar uit? Wij in elk geval wel!

Gelukkig staan er al weer data in de planning: de eerstvolgende bakdag is donderdag 6 april a.s.

Vanaf circa half twee zijn de verse Jacobusbroodjes te koop in de keuken van de boerderij.

Paaszaterdag gesloten

Zoals gebruikelijk zijn wij op de zaterdag voor Pasen (8 april a.s.) gesloten. 

Dit geldt voor de winkels, de aanname van goederen en onze ontmoetingsruimte het Praathuis.

 

Stekjesdag

Op zaterdagmiddag 22 april a.s. houden wij een stekjesverkoop vanuit een kraampje op het erf van de Jacobushoeve. De opbrengst van deze verkoop is bestemd voor het goede doel.

Het gaat om stekjes van tuinplanten, maar ook stekjes van kamerplanten zijn te koop.
Daarnaast is het een mooi moment om voordelig wat bloempotten of tuinboeken in te slaan, die door de kringloop- respectievelijk de boekenafdeling worden aangeboden.

Het tuinteam van de Jacobushoeve gaat de komende tijd aan de slag met stekken maken van planten uit o.a. de tuin van de Jacobushoeve.

Tevens doen wij een oproep aan eenieder die stekjes of plantjes over heeft.
We houden ons aanbevolen voor stekjes van tuinplanten, eenjarigen (zomergoed) en kamerplanten. Of als je een kamerplant hebt die een beetje te groot is geworden mag je hem ook bij ons inleveren. Dus begin maar vast te spaaien, te zaaien en te graaien!

Het fijnste is als de stekjes al een beetje geworteld zijn, dan hebben ze de meeste kans om te overleven. Graag een plantenstekertje in het potje erbij zetten, met de naam van de plant en eventueel de hoogte enz.

Stekjes kunnen worden ingeleverd tot en met donderdag 20 april op de Jacobushoeve bij het tuinteam of bij de goederenaanname.

wanneer: zaterdag 22 april
tijd: van 13:00 tot 16:00 uur
locatie: Jacobushoeve – Jan Smuldersstraat 4 – Vessem

 

Expositie Ria van Asten-Soetens in Praathuis

 

Na een korte eindejaarssluiting zijn we deze week weer aan de slag gegaan.

Sinds dinsdag hangt in ons Praathuis een nieuwe expositie. De Vessemse kunstenares Ria van Asten-Soetens heeft een aantal prachtige werken uitgezocht om aan onze gasten te laten zien.

Kom maar eens binnenlopen om ze van dichtbij te bewonderen: je zult verrast zijn over het materiaalgebruik.

www.soetensart.nl

Reportage kerstmarkt op KempenTV

Vorige week zijn verslaggevers van KempenTV op bezoek geweest voor een reportage over de kerstmarkt en de Jacobushoeve.
 
Middels deze link te bekijken:
 
Of vanaf dit weekend op www.kempentv.nl
 

Geslaagde kerstmarkt

Op zaterdag 10 december jl. mochten we vele bezoekers ontvangen op onze kerstmarkt.

De tweedehands kerstartikelen vonden gretig aftrek, evenals de soep, de glühwein en de chocolademelk.

De opbrengst komt ten bate van de goede doelen die door de Jacobushoeve worden ondersteund.

Tot aan de eindejaarssluiting zijn de resterende kerstartikelen te koop in de kringloopwinkel.

Boekenafdeling verhuisd

Op maandag 22 augustus jl. is de boekenafdeling verhuisd naar de winkelruimte naast het terras. De ingang ligt tegenover het Praathuis.

Als alles straks op z’n plek staat, kun je hier voortaan terecht voor boeken én platen.

De vrijwilligers van de boekenafdeling heten je van harte welkom in hun nieuwe onderkomen.

Jubilarissen – 12,5 jaar in dienst

Vanmiddag tijdens de voorjaarsvergadering werden vier van onze vrijwilligers gehuldigd voor 12,5 jaar trouwe dienst bij de Jacobushoeve.
Een vijfde vrijwilliger krijgt de bloemen thuisbezorgd omdat ze er helaas niet bij kon zijn vandaag.
Allemaal van harte gefeliciteerd met dit jubileum: wij zijn blij met jullie. 

Vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerswerk: “Dat doe(t) je goed!”

Zo langzamerhand gaat onze samenleving terug naar ‘het oude normaal’: veel maatregelen gaan overboord en we kunnen weer gaan en staan waar we willen. Op de Jacobushoeve hebben we zo goed en zo kwaad als het ging de afgelopen twee jaar de boel gerund. Soms waren we geheel gesloten, dan weer waren de winkels gedeeltelijk open en ook kon er niet altijd koffie gedronken worden. De saamhorigheid onder de vrijwilligers is echter groot en we hebben er met zijn allen de schouders onder gezet en zijn bezig gebleven met alles wat er moet gebeuren in en om onze monumentale boerderij.

Terug naar ‘het oude normaal’ dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan voor wat betreft onze activiteiten en de openingstijden van onze winkels en onze ontmoetingsruimte het Praathuis. In de afgelopen periode hebben wij van menig vrijwilliger afscheid genomen. Ook zijn sommige mensen helaas nog niet inzetbaar. Hierdoor is het niet mogelijk om vijf dagen in de week open te zijn, zoals voor de pandemie.

De Jacobushoeve is dus dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een of meer dagdelen per week beschikbaar zijn om werkzaamheden te verrichten binnen een van onze afdelingen. We hebben een winkel in tweedehands huishoudelijke zaken, een kledingwinkel en een boekenwinkel. Op de afdeling goederenontvangst worden de aangeboden waren beoordeeld en gesorteerd. Voor zowel het onderhoud van de tuin als het onderhoud van gebouwen en technische zaken hebben we een groep vrijwilligers. En last but not least is er ons Praathuis waar de groep gastvrijheid de scepter zwaait en onze gasten voorziet van koffie of thee.

Als vrijwilliger vind je bij ons niet alleen een leuke en zinvolle invulling van je vrije tijd. Naast gezelligheid met onze gasten en medevrijwilligers draag je ook indirect een steentje bij aan de levensomstandigheden van mensen die het in het leven minder hebben getroffen dan wij. Als Jacobushoeve proberen wij jaarlijks een substantieel deel van onze inkomsten te schenken aan projecten ver weg of dichterbij.

Laat je vrijblijvend informeren of werken bij de Jacobushoeve iets voor jou is. Loop eens binnen op dinsdag, donderdag of zaterdag of neem contact op via mail ondersteuning@jacobushoeve.nl of telefoon 0497 592 059.