Camino in de Kempen

Wandeltocht Camino in de Kempen gaat niet door

De dertiende editie van de Camino in de Kempen zal voor het derde jaar op rij niet doorgaan. Een bijgelovige lezer zou wellicht kunnen denken: “Daar rust een vloek op!” Zelf wijten we het aan natuurlijke overmacht en blijven we hoopvol voor het volgende jaar. Want we merken dat deze wandeltocht door de Brabantse Kempen in een behoefte voorziet en dat deelnemers van afgelopen edities er reikhalzend naar uitkijken om weer eens af te kunnen reizen naar Vessem.

De Camino in de Kempen is een wandeltocht van 8 of 16 kilometer door de mooie natuur van Vessem, Wintelre en Hoogeloon. Het belangrijkste van deze dag is het met elkaar wandelen. Als extra worden er tijdens deze tocht herinneringen opgehaald aan het pelgrimeren naar Santiago de Compostella. Ook plaatselijke bezienswaardigheden spelen een rol tijdens het lopen.

In 2019 is de tocht op het laatste moment afgeblazen vanwege tropische temperaturen. Vorig jaar én dit jaar spelen de maatregelen en restricties rondom het Covid-19 virus ons parten. Uiteraard hebben wij alternatieve mogelijkheden besproken, maar mogelijke varianten doen ernstig afbreuk aan de grondgedachte van deze wandeling; het ontmoeten, het samenzijn, het wegzenden door Broeder Fons.

De Camino in de Kempen is een initiatief van het Nederlands Genootschap van Sint Jakob (Regio Zuidoost-Brabant) en de Pelgrimsherberg Kafarnaüm en de Jacobushoeve in Vessem en wordt normaal gesproken gewandeld op 25 juli, de feestdag van Jacobus.